Pakkaukset on yhä useammin suunniteltu paitsi suojaamaan tuotetta, myös osaksi brändikokemusta. Innovatiiviset pakkausratkaisut kehitetään vastuullisuus huomioiden, kuten Taitoksen suunnittelema pakkaus Suunnolle osoittaa.

Tunnelma on iloinen, kun Suunnon Britta Stockinger ja Jere Lallo sekä Taitoksen pääsuunnittelija Mika Mattila istuvat kahvipöytään Design Forum Finlandin toimistolla Helsingissä. Pöydällä kolmikon edessä on vajaan vuoden yhteistyön tulos, pakkausuudistus Suunnon urheilukelloille.

”Kokeile avata”, Suunnon designista vastaava Britta Stockinger kannustaa hymyillen. Pakkauksen avauskokemus on suunniteltu intuitiiviseksi ja Stockinger on utelias näkemään, kuinka avaaminen sujuu ihmiseltä, joka saa paketin käteensä kylmiltään.

Ja sujuuhan se. Kuution muotoista pakkausta suojaava pahvi sujahtaa helposti pois. Sisällä olevassa kovassa kartonkirasiassa on sileä pinta ja avaaminen onnistuu vaivatta. Ulkonäöltään mattavalkoinen pakkaus edustaa uutta pelkistettyä pakkaustrendiä, josta on kaikki ylimääräinen karsittu pois. Etusivulla on tuotteen kuva luonnollisessa koossa ja nimi, ei muuta. Pakkauksen merkitys osana kuluttajan kokemusta tuotteesta on kasvanut huomattavasti, kuvaa Jere Lallo.

“Pakkausta ei ajatella enää pelkästään kuljetuksen kannalta, vaan tärkeää on koko matka ja se hetki, kun tuote otetaan käyttöön. Halusimme tehdä tästä kokemuksesta parhaan mahdollisen”, Jere Lallo kuvaa.

Share: